The Matrix

Nga Wikiquote
Shko tek: lundrim, kërko
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

The Matrix nga regjisorë dhe skenaristë Andy Wachowski, Larry Wachowski.

Citate[redakto]

  • Morpheus: Fatkeqësisht, askush nuk mund të thot çfar është Matrix-i. Duhet të e shohësh vetë.
  • Morpheus: Po mundohem të ta liroj mendjen, Neo. Por unë mund vetëm të ta tregoj derën. Ti je ai që duhesh të ecësh brenda.
  • Neo: Pse kam dhimbje në sy?
    Morpheus: Nuk i ke përdorur asnjëherë mëparë.
  • Morpheus: Ka dallim mes të diturit e rrugës dhe të ecurit e rrugës.
  • Oracle: Je më i ëmbël se çka mendoja. Mund të e shoh përse ajo të don ty.
    Thomas "Neo" Anderson: Kush?
    Oracle: Megjithat jo shum i mençur.
  • Agent Smith: E dëgjon, Mr. Anderson? Është zëri i pashmangshmërisë.
  • Tank: Dera në të majtën tënde!
    [Neo shkon në të djatht]
    Tank: E majta e tjeter e jote!
  • Cypher: Jo! Nuk e besoj!!
    Tank: Beso ose jo, ti flliqësirë, prap se prap do të digjesh!!
  • Agent Smith: Do të kënaqem duke të shikur duke vdekur, Z. Anderson.
  • Morpheus: Ndalo se tentuari për të më goditur, më godit!
  • Agent Smith: Asnjëherë mos dërgo njeri të kryej punën e makinës.
  • Tank: Pra, çfar të duhet? Përveç mrekullisë.
    Neo: Armë. Shumë armë.
  • Rhineheart: Ke problem me autoritetin, Z. Anderson.
  • Agent Smith: Me thuaj, Z. Anderson, çfar të mire ka thirrja telefonike kur je i pa aftë për të folur?
  • Morpheus: Çka është e "realiteti"? Si e përcakton "realitetin"?
  • Morpheus: Mirë se erdhe në shkretëtirën e realitetit.
  • Mouse: Të mohojmë pulset tona është të mohojmë gjënë e cila na bën njerëz.