Jug

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search

Besa[redakto]

Thënie për Besën dhe artikulli Besa


 • Çkul dhëmbin, të të shëndoshen kryet.
 • Dhelprës me dhelpëri, ujkut me trimëri.
 • Guri i rrumbullkët nuk zë vend.
 • Ku ngul hunë var hejbet.
 • Kur ngordh gjarpri, ngordh dhe helmi i tij.
 • Kush është trim me mend, se trima budallenj ka sa të duash.
 • Kush ka frikë nga hija e tij, le të mos tundet nga vendi.
 • Rrallë vritet burri që ka shumë armiq.
 • Si mjer peshkatari që ka frikë nga lumi.
 • Shqerra që s'thërret mëmën humbet.
 • Trimëria e kthen plumbin mbrapsht.
 • Uji rrjedh pikë-pikë e ha gurin.
 • Nga del fjala del dhe shpirti.