Dallime mes rishikimeve të "Albert Einstein"

Jump to navigation Jump to search
v
vNo edit summary
Etiketa: përpunim burimi 2017
Etiketa: përpunim burimi 2017
[[Skeda:Albert Einstein Head.jpg|right|frameless|100 px]]
== Thënie ==
*'' Problemet e vështira që përballojmë, nuk mund të zgjidhen me të njëjtin nivel mendimi që kishim kur i krijuam ato.''
* ''Shkenca pa fe është e çalë dhe feja pa shkencë është e verbër.''
* ''Përfytyrimi është më i rëndësishëm se dituria, sepse dituria ka kufi, ndërsa përfytyrimi rrok të gjithë botën, duke nxitur përparimin, e duke i dhënë jetë zhvillimit.''
* ''Gjëja më e pakuptueshme për botën është se ajo është e kuptueshme.''
* ''Një njeri i lumtur është tepër i kënaqur me të tashmen për të banuar në të ardhmen.''
* ''Jeta është si ngasja e një biçiklete. Për të mbajtur baraspeshën duhet të vazhdosh t'i japësh.''
* ''Mos bëj kurrë ndonjë gjë kundër ndërgjegjes madje edhe po ta kërkoi gjendja.''
* ''Unë nuk kam dhunti. Unë jam vetëm një kureshtar i sëmurë.''
* ''Përpiqu të mos bëhesh një njeri i suksesit, por mundoju më mirë të bëhesh një njeri me vlerë.''
* ''Dy gjera nuk kane fund:Universi dhe budallallëku njerëzor, madje kam disa dyshime për universin.''
* ''Bota nuk rrezikohet nga njerëzit e këqij, por nga ata qe e lejojnë te keqen.''
* ''Ajo mbrëmje ku te gjithë të pranishmit kanë mendim të njëjtë, është mbrëmje e humbur.''
* ''Gjithçka duhet ta thjeshtësojmë aq sa është e mundur, por jo edhe me shumë.''
* ''Të shkurtosh dru, është punë e mirë sepse menjëherë e sheh rezultatin e punës tënde.''
* ''Është shumë më vështirë t'i ndryshosh bindjet, sesa të ndryshosh atomin.''
* ''Ai që s'ka bërë asnjë gabim, s'ka filluar asgjë të re.''
* ''Përderisa shumica e njerëzve turpërohen se vishen dobët, e se kanë mobilie të këqija, por shumë më tepër do të duhej të turpëroheshin nga idetë e liga dhe paragjykimet që kanë për Botën.''
* ''Përparimi i teknikes është si Sëpata, në duart e kriminelit patologjik.''
* ''Personalitetet nuk krijohen me fjalime, por vetëm me punë dhe rezultate te vetë arritura.''
* ''Në mesin e problemeve, dalin rastet e volitshme.''
* ''Kur është në pyetje morali, shkolla s'mund të ndihmojë shumë.''
* ''Nëse zoti e ka krijuar botën, me siguri qëllimi i tij nuk ishte ta bëjë botën ashtu që ne ta kuptojmë.''
* ''Kur do të kesh jetë të lumtur, jepi vetes një qëllim.''
* ''Imagjinata është më e rëndësishme se dituria.''
* ''Ashtu siç zgjerohet rrethi i diturisë sonë njashtu edhe perimetri i errësirës që rrethon atë.''
* ''Edukata është ajo që mbetet kur njeriu harron atë që ka mësuar në shkollë.''
* ''Çdo gjë duhet të jetë e thjeshtë aq sa është, por jo më e thjeshtë.''
* ''Shenja e vërtetë e inteligjencës nuk është dituria, por imagjinata.''
* ''Mos tento të jesh njeri i suksesit, por njeri i vlerës.''
* ''Të gjithëve u flas njëjtë pavarësisht nëse është pastrues apo president universiteti.''
* ''Nëse dëshiron fëmijët të të bëhen inteligjent, u lexo përralla. Nëse dëshiron të të bëhen edhe më inteligjent, u lexo më shumë përralla.''
* ''Nëse nuk mund të e sqarosh thjeshtë, nuk e ke kuptuar mjaft mirë.''
* ''Të gjithë janë gjeni. Por nëse e gjykon peshkun sipas mundësisë për tu ngjitur në trung, do të jetojë tërë jetën duke besuar së është budalla.''
 
== Thënie për të ==

Menyja e lëvizjeve