Jean-Jacques Rousseau

Nga Wikiquote
Shko tek: lundrim, kërko
Jean-Jacques Rousseau

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778|1778) Shkrimtarë francezë.

Citate[redakto]

 1. Njeriu ka lindur i lirë dhe kudo është në zinxhirë.
 2. Trupi i dobët, dobëson trurin.
 3. Qetësia apsolute shpie në mërzi.Është foto e vdekjes.
 4. Tëgjitha fatkeqësit e mia kan ardhur nga të pasurit mendim shumë të mirë mbi shoqërin time.
 5. Gjithashtu modestia është natyrale për njeriun, nuk është nayrale për fëmijët. Modestia fillon vetëm me dituri të së keqes.
 6. Shpirti i ndyrë nuk ka besim tek individët e medhenj.
 7. Fëmijëria është gjum i arsyes.
 8. Çdo njeri ka të drejtë të e rrezikojë jetën e tijë për ta ruajtur atë.
 9. E pa vërteta ka kombinime të pa fundëta, por e vërteta ka vetëm një mënyrë të të qenurit.
 10. I urrejt librat; ato vetëm na mësojnë neve të flasim për gjërat mbi të cilat nuk dimë asgjë.
 11. Gjithmonë kam thënë dhe ndjerë se kënaqësia e vërtetë nuk mund të përshkruhet.
 12. Të këqiat më të mëdha rrjedhin nga ne.
 13. Vullneti jonë gjithmon është për të mirën tonë, por ne nuk e shohim gjithmonë se çka është ai.

Lidhje të jashtme[redakto]