Artikuj të rinj

Jump to navigation Jump to search
Artikuj të rinj
Fshihe registered users | Fshihe bots | trego redirects
  • 23 janar 2023 17:12Shpejtesia (hist | redakto) ‎[326 byte]Pamela Dedej (diskuto | kontribute) (Krijova kete faqe te re, mendoj qe nuk kam bere gabime, solla disa informacione te reja dhe kam lene menjane te gjitha gabimet drejtshkrimore duke shkruar ne menyren me te sakte.) Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
  • 15 janar 2023 18:07Edit Durham (hist | redakto) ‎[1.129 byte]Klein Muçi (diskuto | kontribute) (Faqe e re: '''Mary Edith Durham''' (8 dhjetor 1863 - 15 nëntor 1944) ishte një udhëtare, shkrimtare dhe antropologe britanike që u bë e njohur për shkrimet e saj rreth jetës në trojet shqiptare, në fund të shekullit të XIX dhe fillim të shekullit të XX. == Thënie == *''Një anëtar i fisit Shosh, kohë më parë, kishte pasur një grindje me një anëtar të fisit Ghoani, i cili në fund të grindjes e gjuajti me një gacë prej oxhakut. E kishte bërë një bela. Fyerja ësh...) fillimisht i krijuar si "Edith Durham"
  • 15 janar 2023 13:26Franc Nopça (hist | redakto) ‎[2.211 byte]Klein Muçi (diskuto | kontribute) (Faqe e re: Baroni Franz Nopcsa von Felső-Szilvás (3 maj 1877 – 25 prill 25 1933), i njohur gjithashtu si Baroni Nopça, ishte një aristokrat, aventurier, studiues, gjeolog, palenteolog dhe albanolog hungarez. Ai shquhet si një nga themeluesit e paleobiologjisë dhe si krijuesi i hartës së parë të plotë gjeologjike të Shqipërisë veriore. == Thënie == *''Mua më la mbresa të thella një episod që më ndodhi në luginën e Cemit, afër Urës së Tamarës, në rajonin e Kelme...) fillimisht i krijuar si "Franz Nopcsa von Felső-Szilvás"