Abraham Lincoln

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Statuja e Lincolnit

Abraham Lincoln është presidenti i 16-të i Shteteve të Bashkuara dhe e udhëhoqi vendin gjatë luftës civile amerikane

Citime[redakto]

  • Le të kemi besim se drejtësia jep fuqi, dhe në këtë besim, le të guxojmë që deri në fund të bëjmë detyrën tonë siç ne e kuptojmë.
  • Ne jetojmë mu në mes të alarmeve; shqetësimi e mbulon të ardhmen; ne presim një katastrofë të re sa herë që lexojmë gazetën.
  • Kam ardhur në përfundim që kurrë më të mos mendoj të martohem, dhe për këtë arsye, asnjëherë nuk do të mund të kënaqem me dikë që do të jetë aq kryeneç sa të martohej me mua.
    Letër derguar Znj. Orville H. Browning (1 Prill 1838)
  • Vendi ynë nuk mund të jetë i pasur materialisht e i varfër shpirtërisht.
  • N.q.s shoqëria është pika jote e dobët atëherë ti je personi më i fuqishëm në botë.