Albert anjshtanji

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search

ALBERT ANJSHTANJI Albert Einstein ka lindur më 14 mars 1879 dhe vdiq më 18 prill 1955.Ishte nje fizikant i cili llogaritej si nje nga shkenctaret me te rendesishem te shekullit XX. Ai percaktoi teorine e revalitetit dhe dha shume kontribute ne fushat e mekanikes kuantike,mekanikes statistikore dhe kozmologjise.Ne vitin 1921 fitoi cmimin Nobel per fizike per shpjegimin e efektit fotoelektrik dhe per sherbimin ne fushen e "fizikes teorike".Ai njihet si njeriu me i mencur ne bote dhe gjeniu i shekullit XXI,duke krijuar formulen me te njohur te Energjise.