Jump to content

Aleksandri i Madh

Nga Wikiquote
Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


  • Nuk ka asgjë të pamundur për atë që do të përpiqet
  • Mos harroni se nga sjellja e secilit varet nga fati i të gjithëve
  • Nuk kam frikë nga një ushtri luanësh që drejtohen nga një dele. Kam frikë nga një ushtri delesh që drejtohen nga një luan
  • Nëse nuk do të isha Aleksandri, do të doja të isha Diogjeni
  • I jam borxhli tim eti se më ka dhënë jetën, por i jam borxhli mësuesit tim se më mësoi si të jetoj mirë
  • Një varr tani i mjafton atij për të cilin e gjithë bota nuk ishte e mjaftueshme
  • Do preferoja të shkëlqeja mes të tjerëve në dije,se sa në pushtet dhe dominim
  • Unë nuk i vjedh fitoret!
  • Një mbret nuk vret lajmëtarët!