Ayrton Senna

Nga Wikiquote
Shko tek: lundrim, kërko

Ayrton Senna
F1 pilot brazilian
( 1960 - 1994)

Citate[redakto]

  • "Në një ditë të aktuar, në kushte të caktuara, mendon se ke kufi. Pastaj ti nisesh kah ky kufi dhe e prek këtë kufi, dhe mendon, 'Mirë, ky është kufiri'. Dhe pra e prekë këtë kufi, diçka ndodhë dhe ti papritmas mund të shkosh ka mëtutje (kufirit). Me fuqin e mendjes sate, përcaktimin tënd, instinktin tënd dhe përvojën gjithashtu mund të fluturosh shumë lartë."
  • "Të jesh i dyti është të jesh i pari që humbë."
  • "Nuk ka aksidente të vogla në këtë qark." - duke biseduar mbi qarkun Imola para aksidentit fatal në garën e vitit 1994.
  • "Do të jetë sezon me shum aksidente, dhe me rrezik do të them se do të jemi shumë me fat nëse diçka shumë serioze nuk ndodhë." - para fillimit të sezonit 1994.