Barbi (film)

Nga Wikiquote

Barbi është një film komedi fantazi i vitit 2023, i bazuar në kukullat e modës me të njëjtin emër nga Mattel, për Barbi dhe Ken, të cilët shkojnë në një udhëtim të vetë-zbulimit përtej portave të Barbiland. Drejtuar nga Greta Gerwig. Shkruar nga Gerwig dhe Noah Baumbach.

Ajo është gjithçka. Ai është thjesht Ken.

Barbi[Redakto]

  • Kjo është dita më e mirë ndonjëherë - dhe kështu është dje, dhe kështu është nesër, dhe pasnesër, madje edhe të mërkurat, dhe çdo ditë nga tani e deri përgjithmonë!
  • A mendoni ndonjëherë të vdisni?
  • Kanë ndodhur disa gjëra që mund të kenë lidhje. Dush i ftohtë. Duke rënë nga çatia ime. Dhe thembrat e mia janë në tokë.
  • Në thelb, gjithçka që bëjnë burrat në botën tuaj, gratë bëjnë në botën tonë.

Ken[Redakto]

  • Unë jam thjesht Ken dhe jam mjaftueshëm dhe jam i shkëlqyeshëm për të bërë gjëra.
  • Thyerja e valëve është shumë më e rrezikshme nga sa e kuptojnë njerëzit.
  • Nëse nuk do isha i lënduar rëndë, do të të largoja tani, Ken.

CEO i Mattel[Redakto]

  • Nëse kjo do të dilte, kjo mund të nënkuptojë gjëra jashtëzakonisht të çuditshme për botën tonë. Kjo do të ishte katastrofike!
  • Kapeni atë Barbi!
  • Askush nuk pushon derisa kjo kukull të kthehet në një kuti!

Dialog[Redakto]

Ruth: Ti e kupton që njerëzit kanë vetëm një fund. Idetë jetojnë përgjithmonë. Njerëzit jo aq shumë. Besoj se e din këtë, apo jo?

Barbi: Po.

Ruth: Të jesh njeri mund të jetë shumë e pakëndshme.

Barbi: E di.

Ruth: Njerëzit krijojnë gjëra, si "patriarkati" dhe "Barbi" - vetëm për t'u marrë me sa e pakëndshme është.

Barbi: E kuptoj këtë.

Ruth: Dhe pastaj ti vdes.

Barbi: Po. Po. Unë dua të jem pjesë e njerëzve - për të bërë kuptim - jo gjëja që është bërë. Unë dua të bëj imagjinatën - nuk dua të jem ideja. A ka kuptim kjo?

Shiko edhe[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: