Jump to content

Dituria

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Dituria është njohje, ndërgjegjësim ose kuptimi i diçkaje, si për shembull, fakte, informacione, përshkrime apo aftësi, të cilat fitohen nëpërmjet përvojës ose edukimit duke perceptuar, zbuluar ose mësuar.

Thënie[Redakto]

  • Si është e mundur që di mbi gjithçka? u pyet një njeri shumë i mençur e i ditur; dhe përgjigja ishte - sepse nuk kam pasur kurrë frikë ose marre (turp) të pyes gjithçka që nuk dija.
John Abbott
  • Unë mendoj një pjesë e madhe e informacioneve që kam, u fitua nga kërkimi mbi diçka dhe gjetjen e diçkaje tjetër rrugës.
Franklin P. Adams
  • Dituria është ajo që, pranë virtytit, me të vërtetë e ngre një njeri mbi tjetrin.
Joseph Addison
  • Njeriu di më shumë se ai kupton.
Alfred Adler
  • Dituria e vërtetë, si çdo gjë tjetër me vlerë, nuk fitohet me lehtësi. Duhet të punohet, studiohet, mendohet, dhe më shumë se të gjitha, duhet të lutet për të.
Thomas Arnold
  • Ji gjithmone kureshtar! Sepse dituria nuk do të fitojë ty: ti duhet ta fitosh atë.
Sudie Back
  • Dituria është fuqi.
Francis Bacon
  • Unë di një gjë që s'di asgjë
Socrates

Proverba[Redakto]

  • Hidhëroju dikujt aq sa ka dituri.
S'duhet të mërzitesh me njerëzit pak të ditur.

Referime[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: