Edit Durham

Nga Wikiquote
(Përcjellë nga Edith Durham)
Jump to navigation Jump to search

Mary Edith Durham (8 dhjetor 1863 - 15 nëntor 1944) ishte një udhëtare, shkrimtare dhe antropologe britanike që u bë e njohur për shkrimet e saj rreth jetës në trojet shqiptare, në fund të shekullit të XIX dhe fillim të shekullit të XX.

Thënie[Redakto]

  • Një anëtar i fisit Shosh, kohë më parë, kishte pasur një grindje me një anëtar të fisit Ghoani, i cili në fund të grindjes e gjuajti me një gacë prej oxhakut. E kishte bërë një bela. Fyerja është e pafalshme, Shoshiani kërkoi gjak dhe nuk u bind të jepte besë. Tani ai e kishte larë nderin e tij me gjakun e viktimës së pafajshme. Krimi i vetëm i tij kishte qenë se ai i takonte fisit që i takonte dhe fyesi.[1]
  • Dikush ka thënë se sytë janë dritaret e shpirtit. Në mllefin e papërmbajtur në përleshje, kur njeriu zbehet dhe godet, në bebet e syrit të tij duke njollëza të zeza. Kështu janë edhe muret e bardha dhe të padritare të kullave që, me frëngjitë e tyre të vogla, duken kërcënuese.[2]

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Robert Elsie. Fiset Shqiptare - Historia, shoqëria dhe kultura. fq. 165. ISBN 9789951690546.
  2. ^ Robert Elsie. Fiset Shqiptare - Historia, shoqëria dhe kultura. fq. 196. ISBN 9789951690546.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: