Epikarmi

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Question book-new.svg Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Epikarmi i Kosit mendohet se ka jetuar midis shek. 550 dhe c. 460 para Krishtit, ishte një dramaturg dhe filozof grek i cili shpesh vlerësohet se ishte një nga shkrimtarët e parë komikë, pasi kishte origjinën nga forma komike Dorike ose Siciliane.

Thënie[Redakto]

  • Veç mendja sheh e dëgjon, çdo gjë tjetër është e shurdhët dhe e verbër
  • Njeriu i zgjuar duhet të jetë para,jo pas
  • Të shuntë janë ata që s'janë të aftë as të flasin e as të heshtin