Jump to content

Erih Maria Remark

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Erih Maria Remark (22 qershor 1898 - 25 shtator 1970) ishte shkrimtar dhe novelist gjerman.

Thënie[Redakto]

 • dashuri pyet gjithmonë tepër dhe kur njeriu kërkon të mësojë përgjigjen ajo ka mbaruar.
 • Nuk ka asgjë që mbetet pergjithmonë.
 • Të gjitha dashuritë kërkojnë të jenë të përjetshme dhe pikërisht këtu e kanë burimin mundimi dhe vuajtjet e tyre pa fund.
 • Nuk është e tmerrshme të presësh diçka, e tmerrshme është kur nuk ke ç'të presesh.
 • Dashuria është e mrekullueshme, vetëm ka një të keqe: të prish karakterin.
 • Sëmundja më e keqe në botë është të menduarit, ajo s'ka shërim.
 • Ëndërrojmë, sepse pa ëndrrat nuk do të mund ta duronim të vërtetën. Njeriu nuk gënjehet vetem nga ëndrrat. Njeriu gënjehet edhe me të vërtetën. Kjo është një ëndërr akoma me e rrezikshme.
 • Askush nuk kthehet më, po ashtu siç nuk kthehet kurrë më një orë e jetuar me parë.
 • Ka më shumë prostituta mes atyre vajzave që s'kanë shkuar asnjëherë me një mashkull, sesa ato që janë të detyruara të jetojnë me këtë profesion të vështirë.
 • Ti mund të kthehesh në kriminel a shenjtor dhe asnjeri s'e vë re, por në të mungoftë ndonjë kopse këtë e vënë re të gjithë. Kjo është çudia dhe lezeti ynë.
 • Jo gjithmonë bëjmë atë që duhet. Madje edhe kur e dimë këtë. Shpesh këtu qëndron bukuria e jetës.

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referimet[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: