Georg Christoph Lichtenberg

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Georg Christoph Lichtenberg Big.jpg

Georg Christoph Lichtenberg (1 korrik 1742 – 24 shkurt 1799) ishte një shkencëtar, satirist dhe filozof gjerman.

Thënie[redakto]

  • Njeriu është gjithmonë i anshëm dhe është mjaft e drejtë që të jetë. Edhe paanshmëria është e anshme.
  • Për shumicën e njerëzve, mosbesimi në një gjë buron nga besimi i verbër në një tjetër.
  • Ku kufiri i shkencës ishte dikur tani është qendra.

Thënie për të[redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[redakto]

Referimet[redakto]

Shiko edhe[redakto]

Lidhje të jashtme[redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: