Herakliti

Nga Wikiquote

Herakliti ishte një filozof grek i lashtë, para-sokratik, jon dhe një vendas i qytetit të Efesit, i cili ishte atëherë pjesë e Perandorisë Perse

Thënie[Redakto]

 • Askush nuk kalon kurrë në të njëjtin lum 2 herë, sepse nuk është i njëjti lum dhe ai nuk është i

njëjti njeri

 • Bollëku i njohurive nuk i mëson njerëzit të jenë të mençur
 • Shumë mësim nuk mëson mirëkuptim
 • Karakteri i njeriut është fati i tij
 • Ne jemi pothuajse vetvetja kur arrijmë seriozitetin e fëmijës në lojë
 • Është në ndryshim që ne gjejmë qëllim
 • Ata që e duan mençurinë duhet të hetojnë shumë gjëra
 • Një njeri i vetëm vlen sa dhjetë mijë,nëse është më i miri
 • Duhet bërë e pamundura që e pamundura të ndodhë
 • Të zgjuarit janë bashkë në botë,kurse të fjeturit janë veç
 • Populli duhet të luftojë për ligjet e veta,si për muret e qytetit
 • Njohja e inteligjences qe udheheq te gjitha gjerat permes te gjitha gjerave,eshte dija e vetme

qe ekziston

 • U ngjasojne te verberve ata qe edhe pasi degjojne nuk arrijne te kuptojne
 • Sado qe te ecesh,edhe po i rrahe te gjitha rruget,nuk do ti arrish kurre kufijte e shpirtit,aq e

thelle eshte esenca i tij

 • Nuk ka realitet te qendrueshem perveç realitetit te ndryshimit,qendrueshmeria eshte nje

iluzion i shqisave

 • Nuk do e gjesh kurre te verteten,nese nuk je i gatshem te pranosh edhe ate qe nuk prisje te

gjeje

 • Të menduarit është një sëmundje e shenjtë dhe shikimi është mashtrues
 • Te gjitha jane nje
 • Çfarë janë njerezit? Zotat e vdekshëm.Çfarë janë Zotat? Njerëz të pavdekshëm
 • Natyra pëlqen të fshihet
 • Për shkak se është kaq e pabesueshme, e vërteta shpesh shpëton për tu njohur
 • Çdo njeri mund ta njohe vetveten e te behet i urte