Jean-Jacques Rousseau

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Jean-Jacques Rousseau (28 qershor 1712 - 2 korrik 1778) ishte një shkrimtar, filozof e muzikant zviceran frankofon. Filozofia politike e tij frymëzoi iluminizminFrancë dhe Evropë duke ndikuar gjithashtu në Revolucionin Francez dhe zhvillimin e përgjithshëm të politikës dhe mendimit pedagogjik modern.

Thënie[Redakto]

 • Njeriu ka lindur i lirë dhe kudo është në zinxhirë.
 • Trupi i dobët, dobëson trurin.
 • Qetësia apsolute te con në mërzi.
 • Të gjitha fatkeqësit e mia kan ardhur nga të pasurit mendim shumë të mirë mbi shoqërin time.
 • Gjithashtu modestia është natyrale për njeriun, nuk është natyrale për fëmijët. Modestia fillon vetëm me dituri të së keqes.
 • Shpirti i ndyrë nuk ka besim tek individët e medhenj.
 • Fëmijëria është gjumë i arsyes.
 • Çdo njeri ka të drejtë ta rrezikojë jetën e tij për ta ruajtur atë.
 • E pa vërteta ka kombinime të pa fundëta, por e vërteta ka vetëm një mënyrë të të qenurit.
 • I urrejt librat; ato vetëm na mësojnë të flasim për gjërat mbi të cilat ne nuk dimë asgjë.
 • Gjithmonë kam thënë dhe ndjerë se kënaqësia e vërtetë nuk mund të përshkruhet.
 • Të këqiat më të mëdha rrjedhin nga ne.
 • Vullneti jonë gjithmonë është për të mirën tonë, por ne nuk e shohim gjithmonë se ç'është ai.

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: