Jean de La Bruyère

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Jean de La Bruyère.jpg

Jean de La Bruyère (16 gusht 164510 maj 1696) ishte një eseist dhe moralist francez.


Thënie[redakto]

  • Është një gjë e trishtueshme kur njeriu nuk ka as inteligjencë të mjaftueshme për të folur mirë, e as gjykim të mjaftueshëm për të mbajtur gjuhën e tyre; kjo është rrënja e gjithë paturpësive.