Jump to content

Joseph Joubert

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Joseph Joubert (7 maj 1754 – 4 maj 1824) ishte një moralist dhe eseist francez. Ai nuk botoi asgjë gjatë jetës; pas vdekjes në vitin 1824, e veja e Joubert ia besoi dorëshkrimet François-René de Chateaubriand, i cili publikoi një përzgjedhje të shkurtër të tyre për qarkullim privat, nën titullin Recueil des Pensées de M. Joubert (Mendimet e mbledhura nga z Joubert).

Thënie[Redakto]

  • Ne kuptojmë tokën vetëm kur kemi të njohur qiellin. Pa botën shpirtërore bota materiale është një enigmë jashtëzakonisht e dobët.
  • Qëllimi i një argument apo diskutim nuk duhet të jetë fitorja, por përparimi.
  • Është e lehtë për të kuptuar Perëndinë aq kohë sa ju nuk do të përpiqeni ta shpjegoni atë.
  • Drejtimi i mendjes është më i rëndësishëm sesa përparimi i saj.

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]