Joseph Murphy

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Joseph Murphy (shqiptuar: Xhozef Marfi) (20 maj 1898 - 15 dhjetor 1981) Filozof irlandez

Citate[redakto]

  • Aksionin e paraqet mendimi i juaj, ndërsa reaksionin - përgjigjja e ndërdijes. Po që se mendimi është i mençur, aksioni ose përgjigjja gjithashtu do të jetë e mençur.
  • E mira dhe e keqja janë prodhim i mendjes sonë. Dëshirat pozitive është njerëzore t’ i realizojmë…. Por dëshira për të ngrënë nuk guxon të plotësohet duke vrarë njeriun që në dorë mban copën e bukës.
  • Njeriu është qenie e shprehive.
  • Vetëdija është kamerë, ndërsa ndërdija është shiriti i filmit ku regjistrohet pamja.