Leonardo da Vinci

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Vetë-portret i da Vinçit

Leonardo da Vinci (15 prill 1452 - 2 maj 1519) arkitekt, piktorë, shpikës, inxhinier dhe skulptor italian i rilindjes

Citatet[redakto]

  • "Mjerë ai nxënës që nuk ia kalon mësuesit të tij."
  • "Ashtu siç një ditë e kaluar mirë sjell gjumë të lumtur, një jetë e kaluar mirë sjell vdekje të lumtur."
  • "Kam fyer Zotin dhe njerëzimin sepse vepra ime nuk arriti cilësinë që duhet të kishte arritur."
  • "Ndërsa mendoja se po mësoja si të jetoja, kam mësuar si të vdes."
  • "Por shkencat e verteta jane ato qe pervoja ka bere te depertojne nepermjet shqisave, dhe vuri qetesi ne gjuhet e ngaterrrestareve, dhe qe nuk le te enderrojne hulumtuesit e tyre, por gjithmone mbi te vertetat paresore dhe parimet e njohura vazhdon me tej dhe me pasoja te verteta gjer ne fund, sic shfaqet ne matematikat e para, pra numer dhe mase, te quajtura aritmetike dhe gjeometri, qe trajtojne me vertetesi te plote nga sasia nderprerese dhe vazhduese".