Jump to content

Liria

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Liria është të vepruarit pa shtrëngime sipas dëshirave, interesave, qëllimeve, si edhe aftësia e vetëvendosjes në zgjedhjet për të vepruar pa lënduar të tjerët.

Thënie[Redakto]

Proverba[Redakto]

 • Çdo njeri është mbret në shtëpinë e tij.
 • Kur s'ka trimni, s'ka liri.
 • Liria fitohet e nuk dhurohet.
 • Liria fitohet vetëm me gjak.
 • Liria i ka rrënjët në gjak.
 • Liria nuk blehet me para e me tokë, po fitohet me gjak e me kokë.
 • Liria vjen kur s'i duhesh vdekjes.
 • Më mirë një ditë në liri, se njëqind vjet në robëri.
 • Më mirë i lig e i lirë, sesa shëndoshë e me zinxhirë.
 • Më mirë një ditë gjel, sesa tre ditë pulë.
 • Më mirë nën dhè i mbuluar, se mbi dhè i gjynjëzuar.
 • Më mirë të vdesësh duke luftuar, sesa të rrosh i gjynjëzuar.
 • Më mirë të vdesësh në këmbë, sesa të jetosh në gjunjë.
 • Më mirë zog e në liri, sesa bilbil e në kulvi.
 • Kush s'lufton për liri, robërinë e ka në shpi.
 • Trimëria dhe liria janë si nanë e bijë.

Referimet[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: