Mark Twain

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Mark twain

Mark Twain
(1835 - 1910)

Citate[redakto]

“Unë nuk kam frikë nga vdekja. Unë kam qenë i vdekur për miliarda e miliarda vjet para se të kem lindur dhe nuk kam pësuar as më të voglin shqetësim nga kjo.” — Mark Twain

 • Leximi nuk ju ndryshon vetëm jetën e juaj por edhe rrjedhën e historisë ....
 • Personi që di të lexojë por nuk lexon nuk është në pozitë aspak më të mirë nga personi që nuk di të lexojë.
 • Mos u vërtit duke thënë se bota ta ka borxh një jetesë. Bota nuk të ka borxh asgjë. Ajo ishte këtu para teje.
 • Mosha është çështje e mendjes. Nëse nuk i jep rëndësi, ajo nuk merr rëndësi.
 • Zemërimi është një acid që mund të dëmtojë më shumë enën në të cilën ai ruhet sesa këdo tjetër.
 • Mblidhi faktet e tua më parë, pastaj mund t'i shtrembërosh ato si të duash.
 • Falja është aroma që vjollca hedh në thembrën që e ka shkelur.
 • Është më mirë të heshtësh dhe të mendojnë që je budalla se sa të hapësh gojën dhe të heqin çdo dyshim.
 • Patriotizëm është të mbështetësh vendin tënd gjithë kohën, dhe qeverinë tënde kur ajo ta meritojë.
 • Kurdo që ti e gjeni veten në anën e shumicës, është koha për pauzë dhe reflektim.
 • Nëse ti thua të vërtetën, atëherë nuk ke nevojë fare për kujtesë.
 • Mirësia është gjuha të cilën të shurdhërit mund ta dëgjojnë dhe të verbërit mund ta shohin.

Burimi: Thënie nga Mark Twain