Mulan (film i vitit 1998)

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Mulan Logo Black.svg

Mulan është një film i animuar, shkruar nga Robert D. San Souci dhe Rita Hsiaome. Filmi, me regji tregji Tony Bancro dhe Barry Cook tregon historinë e një vajze kineze e cila shkon fshehurazi në ushtri në vend të babait të saj dhe bëhet një nga heroinat më të mëdhaja të Kinës. Mulan bazohet në legjendën kineze të Hua Mulan

  • Mushu: Pra, ti po më thua që nuk je një bulkth me fat?! Po ti çfarë je, një dele?!