Jump to content

Napoleon Hill

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Oliver Napoleon Hill (26 tetor 1883 - 8 nëntor 1970) ishte një shkrimtar amerikan i bërë i njohur më së shumti si autori i parë në zhanrin e vetë-ndihmës. Libri i tij Think and Grow Rich mbetet ndër 10 librat më të shitur të vetë-ndihmës të të gjitha kohërave.

Thënie[Redakto]

  • Bota e ka zakon qe t'ua lirojë rrugën njerëzve, fjalët dhe veprat e të cilëve tregojnë se dinë nga po ia mbajnë.
  • Fakultetet janë të specializuara për mësimin e diturisë , por jo edhe për organizimin ose shfrytëzimin e diturisë. Pra me miliona njerëz gabimisht besojnë ‘’ se dituria është fuqi'’. Kjo është plotësisht e gabueshme ! Dituria është vetëm fuqi latente. Ajo bëhet fuqi tek atëherë kur organizohet në kuadër të planeve të definuara të veprimit dhe kur drejtohet kah qëllimi i fundshëm.
  • Nëse dini se ç’doni, atë zakonisht edhe e arrini.
  • Suksesi në sjelljen me njerëz bazohet në gatishmërinë e të kuptuarit të mendimeve të tyre.
  • Suksesi nuk kërkon kurrfarë arsyetimi, dështimin nuk e arsyeton kurrfarë alibie.
  • Jeta është tabelë shahu - lojtari përballë jush është koha. Nëse hezitoni koha ju fshin nga tabela…partneri kohë nuk e toleron pavendosmërinë.

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: