Nikollaj Frederik Severin Grundtvigu

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
N.F.S. Grundtvig (1831 painting).jpg

Nikollaj Frederik Severin Grundtvigu (8 shtator 1783 – 2 shtator 1872) filozof, pedagog, historian, mësues, pastor dhe reformator i arsimit danez. Ai është njëri ndër personalitetet më me ndikim në historinë daneze me kontributin i tij që i dha hov një forme të re të nacionalizmit në fund të shek. XIX.

Thënie[redakto]

  • I arsimuar është ai i cili mund të mendojë për atë që e ndien, ta thotë atë që mendon, dhe ta dijë atë që e thotë.

Thënie për të[redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[redakto]

Referime[redakto]

Shiko edhe[redakto]

Lidhje të jashtme[redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: