Oscar Wilde

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Oscar Wilde ishte një shkrimtar, novelist dhe dramaturg Irlandez

Citate[redakto]

 • Mbi piano ishte një shënim në një letër: Ju lutem mos e qëlloni pianistin, ai po bën të pamundurën.
  Mendimi Personal mbi Amerikën (Leadville) (1883)
 • Kur isha i ri, mendoja se paratë ishin gjëja më e rëndësishme në jetë; tani që jam plakur, e di që ato janë vërtet.
  Thënie nga Oscar Wilde
 • Edukimi është diçka e admirueshme, por është mirë të kujtohet herë pas here se asgjë që ia vlen të dihet, nuk mund të mësohet.
  Thënie nga Oscar Wilde
 • Si pritet që një grua të jetë e lumtur me një burrë që këmbëngul ta trajtojë atë sikur ajo është një qenie njerëzore perfekte dhe normale njëkohësisht?
  Thënie nga Oscar Wilde
 • Një ëndërrimtar është ai që e gjen rrugën e tij, vetëm nga drita e hënës dhe ndëshkimi i tij është se e sheh agimin përpara së gjithë botës.
  Thënie nga Oscar Wilde
 • Femrat janë bërë për t’u dashuruar, jo për t’u kuptuar.
  Thënie nga Oscar Wilde