Rumi

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Xhalal ad-Dīn Muhamed Balkhī, i njohur si Rumi, ishte poet, jurist dhe teolog persian.

Citate[redakto]

  • Ne lindim nga dashuria; Dashuria është nëna jonë.
  • Unë nuk jam i Lindjes e as i Perëndimit, kufinjtë nuk ekzistojnë në gjoksin tim.
  • Janë një mijë mënyra për t'u gjunjëzuar dhe puthur tokën; janë një mijë mënyra për t'u kthyer në shtëpi përsëri.