Jump to content

Stephen Hawking

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


ulright
ulright

Stephen William Hawking (8 janar 1942 - 14 mars 2018) ishte fizikan dhe astronom britanik. Solli punë të rëndësishme mbi kozmologjinë, kurse kërkimi i tij është para së gjithash lëmi i fizikes (vrimat e zeza). 

Thënie

[Redakto]
  • Qëllimi im është i thjeshte. Është një kuptim i plotë i gjithësisë, pse ajo është ashtu si është dhe fundja pse ekziston.
  • Jo vetëm që perëndia luan zare, por... ai nganjëherë i hedh ato atje ku nuk mund të shihen.
  • Nuk është e qartë që mençuria ka ndonjë vlerë mbijetuese afatgjatë.
  • Të kufizosh vëmendjen tonë tek gjërat tokësore do te ishte te kufizosh shpirtin njerëzor.
  • Unë mendoj që viret kompjuterike duhet të njihen si formë jete. Unë mendoj se ato tregojnë diçka mbi natyrën njerëzore që e vetmja formë e jetës që kemi krijuar kaq shume është krejtësisht shkatërrimtare. Ne e kemi krijuar jetën në shëmbëlltyrën tonë.
  • E gjithë historia e shkencës ka qenë kuptimi i ngadaltë se ngjarjet nuk ndodhin në një mënyrë të gjykueshme, por që ato pasqyrojnë një farë rendi te nëntëshëm, i cili mund ose nuk mund të jetë i frymëzuar hyjnisht.
  • Ka baza për një optimizëm të kujdesshëm se ne tani mund të jemi afër fundit të kërkimit për ligjet e fundit të natyrës.

Thënie për të

[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht

[Redakto]

Referimet

[Redakto]

Shiko edhe

[Redakto]

Lidhje të jashtme

[Redakto]
:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: