Tigri

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Contented 01.jpg

Tigri është macja më e madhe e familjes Felidae dhe e gjinisë Panthera. Tigri është Feliformi më i madh dhe një ndër Karnivorët më të mëdhenj që ekziston. Meshkujt e mëdhenj mund t'i kalojnë 300 kilogramë (660 lb) dhe mund të arrijnë një gjatësi prej 3.3 metrash (130 in). Veç fuqisë së tij, tigri është i njohur për gëzofin e tij të portokalltë me vija të zeza.

Thënie[redakto]

 • Tigri, tigri, djegia e dritës
  Në pyjet e natës,
  Çfarë dore ose sy i pavdekshëm,
  Mund të krijojë simetrinë tuaj të frikësuar?
William Blake në poezinë e tij "The Tyger"
 • Pasi ka vrarë nëntëdhjetë e nëntë tigra, gjuetari duhet t'i ruhet të njëqindit.
G. K. Chesterton, [1]
 • Kafshët nuk mendojnë si ne. Nëse ne vrasim një njeri ne do ta kujtojmë gjithmon, por kafshët nuk e bëjnë këtë. Ai tigër ... nuk është shoku yt.
David MageeLife of Pi bazuar në të njëjtin libër të vitit 2001.
 • Në një kopësht zoologjik ne i ushqejmë tigrat me 5 kilogram mish në ditë. Riçardri (një tigër) do të jetë i uritur. Tigrat shpesh notojnë kështu që ne nuk mund t'i mbajmë larg me ujë. Unë mund të ha biskota, por Zoti i bëri tigrat karnivorë kështu që unë duhet të mësohem të kap peshk e ta ushqej atë. Nëse nuk mundem, atëherë vakti i tij do të jetë një copë mishi e djalit vegjetarian.
David MageeLife of Pi bazuar në të njëjtin libër të vitit 2001.

Proverba[redakto]

Referimet[redakto]

 1. ^ Raportuar në Ciklopedinë e re të Citimeve të Hoyt (1922), f. 898.


Shiko edhe[redakto]

Lidhje të jashtme[redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: