William Shakespeare

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


William Shakespeare poet dhe dramaturg i shquar anglez.

Citime[redakto]

 • E gjithë bota është një skenë ku gratë dhe burrat janë thjesht lojtarë: Ata kanë hyrjet dhe daljet e tyre; dhe një njeri në kohën e vet luan shumë role...
 • " Mbarë bota është një skenë dhe të gjithë njerëzit janë aktorë "
 • Nuk do të llokoçis një këmbë për të kërkuar një armik.
 • Unë duhet të kem shkuar të jetoj, ose të qëndroj dhe të vdes.
 • Brishtësi, emri yt është grua!
 • Unë dëshiroj të ishim të huaj më të mire.
 • Përralla juaj, zotëri, do ta shëronte shurdhimin.
 • Nuk do ta kisha futur hajnin në gojën time të ma vidhte trurin.
 • I bërë për vdekje nga gjuha shpifëse
 • Më mire budalla i shkathët se një i shkathët budalla.
 • Pak ujë na pastron ne nga kjo vepër.
 • Orët e pikëllimit duken të gjata.
 • Dhe asgjë nuk është, por çfarë nuk është.

Burimi: Thënie nga Shekspiri