Andon Zako Çajupi

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
AZcajupi.jpg

Andon Zako Çajupi (27 mars 1866 - 11 korrik 1930) ishte poet, dramaturg, patriot dhe veprimtar i Rilindjes Kombëtare.

Thënie[redakto]

  • "Besa e bashkon njerinë"[1]
  • "Ay që do të fitojë, s´prish paratë pa nevojë"[2]
  • "Në do njeriu të rrojë me nderë, duet të punojë..."[3]

Thënie për të[redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[redakto]

Referenca[redakto]

  1. ^ Anton Zako Çajupi, Vepra letrare, Uegen, Tiranë, 2001, faqe 6.
  2. ^ Anton Zako Çajupi, Vepra letrare, Uegen, Tiranë, 2001, faqe 458.
  3. ^ Anton Zako Çajupi, Vepra letrare, Uegen, Tiranë, 2001, faqe 447.


Shiko edhe[redakto]

Lidhje të jashtme[redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: