Jump to content

Anton Harapi

Nga Wikiquote

Anton Harapi (5 janar 1888 - 20 shkurt 1946) ka qenë frat françeskan, mësues, mendimtar, shkrimtar dhe politikan shqiptar.

Thënie[Redakto]

  • Zotësia me i tregue shijshëm e bukur sendet e vogla asht mjeshtri e rrallë.[1]
  • Sa ma afër t'ia mbajmë idealit të jetës e sa ma të zott të bahemi për me i plotsue nevojat e para, aq ma fort do të lumnojm porsi vetje dhe porsi popull.[2]
  • Sa më e madhe dhantija, aq ma imoral shpërdorimi.[3]
  • Me u ndie si nierz nuk asht dobësi. Me iu shtrue arsyes nuk asht ligshti. Me lshue armët e krahut për të ra në godi - asht vitalitet dhe fuqi morale, qi tregon fisniki, urti e burrni si të parët që na kanë lanë trashëgim.[4]

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Harapi, Anton (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-231-2.
  2. ^ Harapi, Anton (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 19. ISBN 978-9951-06-231-2.
  3. ^ Harapi, Anton (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-404-0.
  4. ^ Harapi, Anton (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-345-6.

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: