Jump to content

Daut Demaku

Nga Wikiquote

Daut Demaku (13 tetor 1944 - ) është shkrimtar shqiptar dhe ligjërues.

Thënie[Redakto]

  • Nuk ka jetë pa vuajtje, nuk ka vuajtje pa shkak, por nuk ka shkak që nuk mund të kapërcehet.[2]
  • Të mençurit dëgjojnë shumë e flasin pak.[3]
  • Më mirë është ta shohësh gotën përgjysmë të mbushur, se përgjysmë të zbrazët.[4]
  • Armikut i ruhen të gjithë, edhe budallenjtë. Mikut i ruhen të mençurit.[5]

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Daut Demaku, Gjithnjë thuaj të dua (tekste motivuese, intervista, studime), Mendime pozitiv, Prishtinë, 2014, faqe 28.
  2. ^ Po aty, faqe 118.
  3. ^ Po aty, faqe 13.
  4. ^ Demaku, Daut (2012). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 4. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-404-0.
  5. ^ Demaku, Daut (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 20. ISBN 978-9951-06-345-6.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me: