Jump to content

Drejtësia

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Drejtësia është cilësia e atij që është i drejtë dhe tërësia e organeve që mbrojnë rendin juridik në një vend të caktuar.

Thënie[Redakto]

Proverba[Redakto]

  • Ai që e ka trupin e drejtë, nuk ka frikë se i del hija e shtrembër.
  • E drejta pa forcë, s'të pi ujë.
  • Gjithkush ka dy kandarë, një për vete, një për të tjerët.
  • Hesapi i qëruar, të nxjerr të nderuar.
  • Koka e falur s'pritet.
  • Kur falet e liga, dënohet e mira.
  • Kur ke të drejtë, lëviz dhe malet.
  • Kyçi vihet për të ndershmin, pa rezili shpon murin.
  • Zoti vonon, po nuk harron.

Referimet[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]