Gramatika

Nga Wikiquote

Gramatika është dega më e rëndësishme e gjuhësisë që studion strukturën e gjuhës. Me këtë fjalë kuptojmë shkencën që merret me studimin e rregullave të ndryshimit të fjalëve dhe të bashkimit të tyre në togfjalësha e në fjali.

Thënie[Redakto]

  • Një popull nis të shthuret kur nis të shthuret gramatika dhe gjuha e tij.[1]
Octavio Paz
  • Si të gjitha gjërat metafizike, harmonia mes mendimit dhe realitetit duhet gjetur tek gramatika e gjuhës.[2]
Ludwig Wittgenstein
  • Gramatika mund të qeverisë edhe mbretërit.[3]
Molieri

Proverba[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Paz, Octavio. "Thënie nga Octavio Paz". Aforizma.al. Marrë më 30 tetor 2020.
  2. ^ Wittgenstein, Ludwig. "Thënie nga Ludwig Wittgenstein". Aforizma.al. Marrë më 30 tetor 2020.
  3. ^ Molieri. "Thënie nga Molieri". Aforizma.al. Marrë më 30 tetor 2020.

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: