Jump to content

Harry Potter dhe Kupa e Zjarrit (libri)

Nga Wikiquote
Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Harry Potter dhe Guri Filozofal është libri i katërt i serisë Harry Potter, shkruar nga shkrimtarja britanike J.K. Rowling. Në shqip libri është sjellë në vitin 2003 nga Shtëpia Botuese DITURIA, nën përkthimin e Amik Kasoruhos.

Thënie

[Redakto]

Harry Potter

  • [Harri duke menduar ti shkruajë një letër Urtimorit] I dashur profesor Urtimor, më vjen keq që po ju shqetësoj, por sot më ka dhembur vraga. Me përzemërsi, Harri Poter.[1]
  • [Harri duke i bertitur Mersines ne vasken me uje] Mërsina!- thirri Harri i zemëruar. Unë....unë jam lakuriq![2]
  • [Harri duke folur me Conë] Oh... Faleminderit... Më fal...-tha nëpër dhëmbë, duke e ngritur penën.[3]


Urtimori


Pjesë nga rrëfimet

[Redakto]


Dialogët

[Redakto]


Slloganet

[Redakto]


Thënie për të

[Redakto]


Referime

[Redakto]


  1. ^ ^ Rowling, J. K. (1997). Ymeri, Mariana, red. Harry Potter dhe Kupa e Zjarrit. Harry Potter. Përkthyer nga Kasoruho, Amik. Tiranë: Shtëpia Botuese DITURIA. f. 22. 99927-59-26-7.
  2. ^ ^ Rowling, J. K. (1997). Ymeri, Mariana, red. Harry Potter dhe Kupa e Zjarrit. Harry Potter. Përkthyer nga Kasoruho, Amik. Tiranë: Shtëpia Botuese DITURIA. f. 351. 99927-59-26-7.
  3. ^ ^ Rowling, J. K. (1997). Ymeri, Mariana, red. Harry Potter dhe Kupa e Zjarrit. Harry Potter. Përkthyer nga Kasoruho, Amik. Tiranë: Shtëpia Botuese DITURIA. f. 241. 99927-59-26-7.