Nelson Mandela

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Nelson Mandela-2008 (edit).jpg

Nelson Rolihlahla Mandela (18 korrik 1918 - 5 dhjetor 2013) ishte udhëheqës politik jug-afrikan dhe shërbeu si president i Afrikës së Jugut nga 1994 deri më 1999.

Thënie[redakto]

  • Edukimi është arma më e fortë që ju mund ta keni për të ndryshuar botën.
  • Madhështia në qeniet njerëzore nuk qëndron në faktin e mungesës së dështimeve, por në ngritjen pas çdo dështimi.
  • Ndërkohë që ne e lëmë dritën brenda shpirtit tonë të shndrijë, pa e menduar, ne u japim leje edhe të tjerëve të bëjnë të njëjtën gjë.
  • Një mendje e bukur dhe një zemër e bukur janë gjithnjë një kombinim frymëzues.
  • Nëse do të bësh paqe me armikun tënd, duhet të punosh me armikun tënd. Pastaj ai mund të bëhet partneri yt.
  • Njerëzit guximtarë nuk u tremben faljeve në emër të paqes.
  • Mos më vlerësoni për sukseset e mia. Më vlerësoni për të gjitha herët kur u rrëzova dhe u ngrita sërish.

Thënie për të[redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[redakto]

Referimet[redakto]

Shiko edhe[redakto]

Lidhje të jashtme[redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: