Skënderbeu

Nga Wikiquote
Ky artikull nuk përmban asnjë referim. Për pasojë, besueshmëria në të lë për të dëshiruar. Ndihmoni të shtojmë burime sipas udhëzimeve të përshkruara te Ndihmë:Referimi.


Gjergj Kastrioti (6 maj 1405 - 17 janar 1468), i njohur si Skënderbeu ishte një fisnik dhe udhëheqës ushtarak shqiptar, i cili udhëhoqi një kryengritje kundër Perandorisë Osmane.

Thënie[Redakto]

  • Lirinë nuk ua solla unë, por e gjeta mes jush.
  • Çfarëdo që të ndodhë, unë do të jem mik i virtytit dhe jo i fatit.
  • Kur bëhet bashkë e mira me të mirën, veç mirësi ka. Kështu ka ndodhur sa herë që kam pasur të bëj me njerëz të mirë.
  • Ne kemi kërkuar të ruajmë besën, në mbrojtje të së cilës kemi kaluar rreziqe sa nuk mund të numërohen, dhe sa herë e kam përballuar vdekjen me dashje.
  • Ne quhemi Epirotë, dhe duhet të keni dijeni se në kohë të tjera, paraardhësit tanë kaluan në vendin që ju mbani sot dhe patën luftime të mëdha me Romakët, dhe ne e dimë se në më të shumtën e herëve, ata u ndanë me nder sesa me turp.

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referimet[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: