Jump to content

Victor Hugo

Nga Wikiquote

Victor Marie Hugo (26 shkurt 1802 - 22 maj 1885) ishte një dramaturg, poet dhe shkrimtar francez, i konsideruar si babai i Romantizmit si dhe një figurë shumë dominuese  në letërsinë franceze të shekullit XIX.

Thënie[Redakto]

  • Muzika shpreh atë që nuk mund të thuhet dhe atë, për të cilën nuk mund të qëndrohet dot heshtur.
  • Madhështia e një populli nuk matet nga numri i banorëve, ashtu si madhështia e njeriut nuk matet nga gjatësia e trupit.[1]

Thënie për të[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[Redakto]

Referime[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me:


  1. ^ Hygo, Viktor (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 9.