Jump to content

Arsyeja

Nga Wikiquote

Arsyeja është shkalla më e lartë e veprimtarisë njohëse të njeriut. Është aftësia mendore për të njohur e për të shpjeguar botën; të menduarit në mënyrë logjike; mendja në kundërvënie me ndjenjën.

Thënie[Redakto]

  • Arsyeja arsyeton, kurse vetëm zemra drejtpleqëron.[1]
Adem Demaçi
  • Deliri është fundi i arsyes dhe kurthi i pengesës.[2]
Albert Zholi
  • Me u ndie si nierz nuk asht dobësi. Me iu shtrue arsyes nuk asht ligshti. Me lshue armët e krahut për të ra në godi - asht vitalitet dhe fuqi morale, qi tregon fisniki, urti e burrni si të parët që na kanë lanë trashëgim.[3]
Anton Harapi
  • Çdo gjë ka një arsye për ta zgjidhur një nyje.[4]
Skënder Sherifi

Proverba[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Demaçi, Adem (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 24. ISBN 978-9951-06-231-2.
  2. ^ Zholi, Albert (2008). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 2. Faik Konica. fq. 24. ISBN 978-9951-06-231-2.
  3. ^ Harapi, Anton (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 21. ISBN 978-9951-06-345-6.
  4. ^ Sherifi, Skënder (2011). Berisha, Ali; Përnokaj, Luz (red.). Aforizma nga autorë shqiptarë 3. Faik Konica. fq. 22. ISBN 978-9951-06-345-6.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]