Jump to content

Charles Baudelaire

Nga Wikiquote

Charles Baudelaire (Sharl Bodler) (9 prill 1821 - 31 gusht 1867) ka qenë poet, kritik dhe përkthyes i njohur francez.

Thënie

[Redakto]
  • Frymëzimi është vëllai i punës.[1]
  • Të pendohesh thellë do të thotë të jetosh përsëri.[2]
  • Absolutizmi i çdo pasioni shpie në hiç.[3]
  • Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti.[4]

Thënie për të

[Redakto]

Thënie të atribuara gabimisht

[Redakto]

Referime

[Redakto]
  1. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 15.
  2. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 142.
  3. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 159.
  4. ^ Bodler, Sharl (1998). Jorgaqi, Nasho; Lloshi, Xhevat (red.). Antologjia e fjalës së mençur. Botimet Enciklopedike. fq. 196.

Lidhje të jashtme

[Redakto]
:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: