John F. Kennedy

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
John F Kennedy.jpg

John Fitzgerald's "Jack" Kennedy (29 maj 1917 - 22 nëntor 1963), shpesh i njohur me inicialet e tij si JFK, ishte një politikan dhe gazetar amerikan i cili shërbeu si presidenti i 35-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës nga janari i vitit 1961 deri në vrasjen e tij në nëntor të vitit 1963. Ai shërbeu në kulmin e Luftës së Ftohtë, dhe shumica e presidencës së tij kishte të bënte me menaxhimin e marrëdhënieve me Bashkimin Sovjetik.

Thënie[redakto]

  • Të gjithë njerëzit e lirë, ku do që jetojnë, janë banorë të Berlinit, edhe unë si njeri i lirë, jam i guximshëm të them >>Ich bin ein Berliner<< (Jam një Berlinas).
  • Njerëzit duhet luftës t'ja bëjnë një fund, ose lufta ua bën njerëzve fundin.
  • E kështu populli i im, mos pyet çka shteti mundet të bëj për ty, por pyet çka ti mundësh të bësh për shtetin. Populli im në gjith botën, mos pyet çka Amerika mund të bëjë për ju, por çka mundemi të bëjmë ne për lirinë dhe njerëzit.
  • Fali armiqtë , por mos i harro kurrë emrat e tyre.
  • Mos pyet se ç'do të bëjë atdheu për ty, por ç'mund të bësh ti për të.

Thënie për të[redakto]

Thënie të atribuara gabimisht[redakto]

Referenca[redakto]

Shiko edhe[redakto]

Lidhje të jashtme[redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: