Lufta

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Citate mbi Luftën.

Citate[redakto]

 • "Lufta është shkenca e shkatërrimit". — John Abbott (1821-1893).
 • "Lufta është një vazhdim i politikës me mjete të tjera". - «Mbi luftën». Carl von Clausewitz
 • "Le të luftojmë, gjersa me sa duket, ju e mendoni paqen të padurueshme". - Publius Scipio Africanus
 • "Të gjitha luftërat janë civile sepse të gjithë njerëzit janë vëllezër". - Fransua Fenelon
 • "Unë kam ardhur në një përfundim se, s´ka luftë, në historinë e njerëzimit, që nuk do të mund të shmangej me 15 minuta diplomaci të ndershme". - Endrju Matën
 • "Unë nuk e di me çfarë armësh do të luftohet në Luftën e Tretë Botërore, por Lufta e Katërt Botërore do të luftohet me gurë e shkopinj". - Albert Ajnshtajn.
 • "Sa të ketë njerëz do të ketë edhe luftëra". - Albert Ajnshtajn.
 • "Nëse ushtarët do të fillonin të mendonin, asnjë prej tyre nuk do të mbetej në ushtri. - Frederiku i Madh
 • "Nëse ne nuk mbarojmë luftën, lufta do të na mbarojë ne". (John F. Kennedy?)
 • "Vetëm të vdekurit e kanë parë fundin e luftës". - Platoni
 • "Nuk ka krime lufte, lufta është vetë krim". - D.R.I.
 • "Lufta fillon me mungesën e shpirtit, mendjes dhe arsyes së njeriut". - William Cameron
 • "Bëni dashuri; jo luftë".
 • Një ushtar do të luftojë gjatë dhe vështirë për një cope shirit me ngjyrë.
 • E tërë lufta është dinakëri.
 • Të gjitha luftërat janë luftëra civile sepse të gjithë burrat janë vëllezër.
 • Paqja e pa drejtë është më e mire se lufta e drejtë.
 • Çdo armë që është prodhuar, çdo anije luftarake e lëshuar në përdorim, çdo raketë e gjuajtur, në kuptimin final nënkupton vjedhje nga ata që kanë uri dhe nuk janë të ushqyer, ata që kanë të ftohtë dhe nuk janë të veshur.
 • Asnjëherë nuk kam përkrahur luftën, përveç si mjet për paqe.
 • Akoma nuk kam filluar të luftoj!
 • Unë duhet studiuar politikën dhe luftën që djali im të mund të studiojë matematikën dhe filozofinë.
 • Më janë mbushur veshët duke dëgjuar si të vjetrit ëndërrojnë për luftërat ku djemtë e ri do të vdesin.
 • Nëse është natyrore të vrasësh, si është e mundur që njerëzit duhet përcjellë trajnime për të mësuar për të vrarë?

Burimi: Thënie për luftën