Leo Tolstoy

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search

Lev Nikolayevitch Tolstoy [Ле́в Никола́евич Толсто́й] (9 Shtator 1828 – 20 Nëntor 1910) ishte një shkrimtar rus, filozof dhe aktivist social.

Citate[redakto]

  • Çdo gjë i vjen në kohë atij që di si të presë.
  • Luftëtarët më të fuqishëm janë këta të dy — Koha dhe Durimi
  • Në qoftë se do të jesh i lumtur, ji.
  • Të duash jetën do të thotë të duash Zotin.
  • Të gjithë mendojnë të ndryshojnë botën por askush s'mendon të ndryshojë veten.
  • Zanati i çdo burri dhe gruaje është t'u shërbejë të tjerëve.
  • Arti është pasqyrë e jetës.
Wikipedia ka një artikull për fjalën: