Napoleon Bonaparte

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Tools-hammer.svg Ky artikull duhet të përmirësohet sipas standardeve të përshkruara te Ndihmë:Çfarë është një artikull?


Napoleon Bonaparte ishte udhëheqës politik dhe ushtarak Francez me ndikim të rëndësishën në kulturën moderne Evropiane

Citate[redakto]

 • Aftësia është pak e rëndësishme në krahasim me mundësinë.
 • Anarkia eshte shkalla e pare e pushtetit absolut.
 • Është religjioni që i zmbraps të varfrit të mos i vrasin të pasurit.
 • E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e budallenjve.
 • Asnjëherë mos e ndërpre armikun kur është duke gabuar.
 • Fotoja vlen sa njëmijë fjalë.
 • Aftësia nuk është asgjë pa mundësi.
 • Ambicia e madhe është pasion i karakterit të madh.
 • Gratë nuk janë asgjë veç se makina për të prodhuar fëmijë.
 • Vdekja nuk është asgjë, por të jetosh i humbur dhe i pa lavdishëm është të vdesësh çdo ditë.
 • Udhëheqësi është tregtar në shpresë.
 • Historia është një grumbull gënjeshtrash mbi të cilat ka pajtim.
 • Njeriu do të luftojë më fort për interesat e tij se sa për të drejtat e tija.
 • Në politikë budallallëku nuk është e metë.
 • Burri i vërtetë nuk urren askënd.

Burimi: Thënie nga Napoleoni

Shih dhe këtë[redakto]