Piktura

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search
Mona Lisa, by Leonardo da Vinci, from C2RMF retouched.jpg

Piktura në aspektin terminologjik është një shprehje internacionale, që nenkupton vizatim ose paraqitje e një motivi të caktuar në siperfaqje te sheshët.


Thënie[Redakto]

  • Secila muzikë që nuk pikturon asgjë është veç një zhurmë.[1]
Jean-Baptiste Le Rond d'Alembert
  • Kur të njoh shpirtin tënd, do të pikturoj sytë e tu.[2]
Amedeo Modigliani
  • Mos blini piktura të artit modern: bëjini vetë.[3]
Leo Longanesi
  • Piktura nuk shërben për të dekoruar banesat. Ajo është një armë mbrojtjeje e sulmi kundër armiqve.[4]
Pablo Picasso
  • Nuk ka ngjyrë blu pa të verdhën dhe portokallinë.[5]
Vincent van Gogh

Proverba[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Baptiste Le Rond d'Alembert, Jean. "Aforizma.al - Thënie nga Jean-Baptiste Le Rond d'Alembert". Aforizma.al. Marrë më 1 gusht 2020.
  2. ^ Modigliani, Amedeo. "Aforizma.al - Thënie nga Amedeo Modigliani". Aforizma.al. Marrë më 1 gusht 2020.
  3. ^ Longanesi, Leo. "Aforizma.al - Thënie nga Leo Longanesi". Aforizma.al. Marrë më 1 gusht 2020.
  4. ^ Picasso, Pablo. "Aforizma.al - Thënie nga Pablo Picasso". Aforizma.al. Marrë më 1 gusht 2020.
  5. ^ van Gogh, Vincent. "Aforizma.al - Thënie nga Vincent van Gogh". Aforizma.al. Marrë më 1 gusht 2020.

Shiko edhe[Redakto]

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Commons
Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: