Wikiquote:Administruesit

Nga Wikiquote
Jump to navigation Jump to search

Administruesit në Wikiquote kanë disa privilegje më shumë si p.sh. ato mund të:

 • mbrojnë dhe lirojnë faqet per redaktim
 • redaktojnë faqet e mbrojtura
 • grisin faqet
 • bllokojnë përdorues dhe IP adresa

Nuk do të thotë se një administrues meqë ka këto privilegje mund t'i përdori si të ketë qejf. Administruesit nuk kanë më shumë fuqi se redaktorët e tjerë, por thjeshtë kanë fituar besimin e komunitetit dhe duhet të veprojnë sipas rregullave të caktuara nga i gjithë komuniteti. Tani për tani nuk ka shumë rregulla tek Wikiquote ne shqip, prandajo do të ndiqen më tepër rregullat e caktuara tek Wikiquote në Anglisht meqënse ajo është me e vjetër dhe ka përfituar nga zhvillimi në mënyre evolucionar më shumë se Wikit e tjera.

N.q.s. ka nevojë dhe dëshirë administrues të tjerë mund të zgjidhen këtu duke vënë kandidaturën vetë ose më mirë duke i sponsorizuar kandidaturën një redaktor tjetër. Kushtet për tu bërë administrues në përgjithësi kanë të bëjnë me sa kohë dhe sa kontribute një redaktor ka bërë. Redaktori duhet të jetë i besueshëm dhe kjo gjë arrihet vetëm duke qenë sa më shumë në kontakt me redaktorët e tjerë.

Shtoni kandidaturat në ndarjen e duhur dhe në formatin e mëposhtëm:

=== [[Përdoruesi:Emri|Emri]] ===
*Arsyeja për kandidim. ~~~~

====Votimi====
*{{PËR}} ~~~~

====Diskutimi====

Kandidatura për administrues[redakto]

Kandidatura të sponsorizuara[redakto]

Kandidatura vetjake[redakto]

Saturni[redakto]

 • Propozoj veten per administrues ne Wikiquote sepse ka pak administrues dhe nuk jane shume aktiv. Une do te jem shume aktive ketu nese behem administrues. --Saturni 17 Dhjetor 2010 14:50 (UTC)
  • As a Steward I have denied this request on grounds of lack of reactions on this page and lack of seniority in membership of the requesting user (the request was made within half an hour of his first edit). - Andre Engels 26 Dhjetor 2010 20:56 (UTC)

Kandidatura për burokrat[redakto]

Kandidatura vetiake[redakto]

Cradel[redakto]

Po e propozoj vehten për burokrat, për shkak se jemi vetëm dy përdorues aktiv këtu, dhe do të mund të ndihmoj me kërkesat nëse për çfarëdo arsye burokrati tjetër nuk do kishte mundësi --Cradel 18 Qershor 2008 16:10 (UTC)

Votimi[redakto]

 • Symbol support vote.svg PËR Nuk e ki keq, ne nje projekt qe nuk eshte aktiv nevojiten me shume se nje admin ose burokrat, shpesh ndodh qe njeri nuk e viziton me jave a muaj, kurse nese jane 2 ose me shume mbikqyret projekti me mire. --Citizen of a New State 18 Qershor 2008 17:09 (UTC)
Symbol keep vote.svg U miratua --Citizen of a New State 20 Qershor 2008 11:30 (UTC)

Kandidatura të sponsorizuara[redakto]

Lista e administruesve[redakto]

 1. Cradel (sysop, burokrat)
 2. Dori (sysop, burokrat)
 3. Ko.S.ystem.OV@ (sysop, burokrat)

Shikoni dhe: Lista e përdoruesve të rregjistruar

Lista e robotëve me titull[redakto]

Kërkesa (Bot request)[redakto]

Kandidatura tek Meta[redakto]

Shikoni: meta:Requests for permissions