Jump to content

Arkitektura

Nga Wikiquote

Arkitektura është arti dhe shkenca e projektimit të ndërtesave dhe strukturave. Shpesh merret me përpunimin e hapësirës, vëllimit, formës, dritës, hijes, dhe elementeve abstrakte për të arritur një përfundim estetik.

Thënie[Redakto]

  • Unë e quaj arkitekturën muzikë të ngrirë.[1]
Johann Wolfgang von Goethe
  • E bukura e të qenët arkitekt është se mund të ecësh mbi ëndrrat e tua.[2]
Harold Wagoner
  • Arkitektura është një skulpturë e banueshme.[3]
Constantin Brancusi
  • Arkitektura është arti që të mundëson të çosh dëm hapësirën.[4]
Philip Johnson
  • Arkitektura është loja e mahnitshme që luhet mes vëllimit dhe dritës.[5]
Le Corbusier

Proverba[Redakto]

Shiko edhe[Redakto]

Referime[Redakto]

  1. ^ Wolfgang von Goethe, Johann. "Aforizma.al - Thënie nga Johann Wolfgang von Goethe". Aforizma.al. Marrë më 4 korrik 2020.
  2. ^ Wagoner, Harold. "Aforizma.al - Thënie nga Harold Wagoner". Aforizma.al. Marrë më 4 korrik 2020.
  3. ^ Brancusi, Constantin. "Aforizma.al - Thënie nga Constantin Brancusi". Aforizma.al. Marrë më 4 korrik 2020.
  4. ^ Johnson, Philip. "Aforizma.al - Thënie nga Philip Johnson". Aforizma.al. Marrë më 4 korrik 2020.
  5. ^ Corbusier, Le. "Aforizma.al - Thënie nga Le Corbusier". Aforizma.al. Marrë më 4 korrik 2020.

Lidhje të jashtme[Redakto]

:Wikipedia
Wikipedia ka një artikull në lidhje me:


Wiktionary
Wikifjalori ka informacione në lidhje me: