Arthur Schopenhauer

Nga Wikiquote
Shko tek: lundrim, kërko
Arthur Schopenhauer daguerreotype.jpg

Arthur Schopenhauer - filozof gjerman

  • Talenti qëllon cakun që askush tjeter s'mund të e qëllojë, Gjeniu qëllon cakun që askush tjetër nuk mund t'a shohe
  • Pas vdekjes do të jesh çfarë ishe para lindjes.
  • Mëshira është baza e moralit.
  • Çdo komb përqesh kombin tjetër, dhe kan të drejtë.
  • Nderi nuk është vetëm të fitosh, duhet vetëm të mos jet humbje.